Huisregels


Onze Huisregels: Met een knipoog gebracht, maar wel serieus van jou verwacht!

 • Je moet een taal spreken. Welke taal is aan jou. Zolang die maar geweldloos en vriendelijk  Gebarentaal is prima indien je er rekening mee houdt dat helaas niet iedereen dat onmiddellijk zal begrijpen.
 • Het is absoluut verplicht om een kleurtje te hebben van wit tot zwart en alles er tussenin. Iedereen is welkom. Er is een schminkhoek voor als iemand eens een ander kleurtje wil. Pas wel op met het zonnetje, als dat plots probeert jouw huidskleur oranjerood te kleuren.
 • Verbale en fysieke agressie kun je dumpen in de kliko’s. Dat zijn de grijs/gele bakken met wieltjes en een deksel met een gat erin. Thuis laten van die agressie is een nog beter idee.
 • Diefstal en toebrengen van schade aan andermans eigendommen passen niet bij deze dag. Doe iets leuks, er is keuze genoeg.
 • Mocht het niet lukken de neiging tot agressie, vandalisme of diefstal te onderdrukken zal de organisatie onmiddellijk contact opnemen met politie en aanwezige security.
 • De organisatie van het Parkfestival Sittard is niet aansprakelijk voor materiële schade en/of diefstal, maar we proberen dit zoveel mogelijk via preventieve maatregelen te verhinderen.
 • Zelf drank of eten meenemen? Nee, joh! Onze omzet is erg belangrijk voor de goede doelen-organisaties die wij steunen en we houden de prijzen zo laag mogelijk. Veel mensen in de regio mogen van de goede doelen profiteren. Jouw besteding aan de kassa’s is dus erg welkom. Natuurlijk vormen dieet- en babyvoeding hierop een uitzondering.
 • Ruim wel je eigen rommel op, alsjeblieft. Andermans rommel mag ook en wordt zeer op prijs gesteld. Dit geld ook voor niet verkochte spullen op de kindervrijmarkt. Voor gewoon afval zoals bekers en kartonnetjes staan er overal in het park voldoende kliko’s. 
 • Op de Kindervrijmarkt verkopen kinderen hun tweedehands spullen. Het is niet togestaan om als commerciële partij deel te nemen. Het is namelijk verboden om nieuwe spullen, etenswaar of drinken te verkopen. De organisatie behoud zich het recht om bij overtreding een verkoopplek te sluiten. Zonder teruggave van borg.

 • Neem zeker geen glas mee, en als je dat toch doet (omdat je het op de kinderrommelmarkt wil verkopen misschien) ruim het dan na gebruik goed op in de kliko, net zoals andere scherpe voorwerpen. Blote kindervoetjes kunnen slecht tegen glasscherven en dergelijke. 
 • Jointjes zijn niet welkom op dit kind- en ouderfestival. Het zou zomaar maar kunnen dat je de muziek uitblaast met je uitlaatgassen. Ook pillen, poeders en aanverwante drugs horen niet thuis op dit kindvriendelijke festival. 
 • Omdat dit een kind- en ouderfestival is en wij dit voor én met jullie (en jullie kinderen) tot een leuk festival willen maken, vragen we jullie om je omgeving en andermans eigendommen en ieders veiligheid te respecteren. Wees vooral extra lief voor al onze vrijwilligers. 
 • De vrijwilligers achter de bar zijn gerechtigd om, in geval van drankmisbruik, bezoekers drank te ontzeggen.

  NIX 18
  Aan bezoekers die eruit zien tussen de 17 t/m 25 jaar, zal bij het bestellen van alcoholische dranken, door het barpersoneel gevraagd worden om een polsbandje te tonen waaruit blijkt dat ze ouder zijn dan 18 jaar. 
  Onder de 18 jaar wordt geen alcohol verstrekt en jongeren tussen 18 en 25 jaar kunnen gratis een polsbandje krijgen op vertoon van een geldig identiteitsbewijs. Het polsbandje is te verkrijgen bij de verantwoordelijke barhoofd. 

 Festival tips: 

Zwaai eens naar een ander, eet eens een lekkere pizza, frietje, wafel of loempia. Neem een lekkere hotdog of pak een bakkie koffie of een ander drankje. Geniet van het plezier van de kinderen in de spellencircuit en andere doe-activiteiten. Luister naar de muziek. Geef iemand een hand. Kijk in die ogen, luister dan of zeg eens wat, leer iemand kennen. Doe eens lekker gek.

Kortom, ontspan en geniet maak er samen met ons een topdag van.

Leuk dat je er bent!