De mensen van het Parkfestival Sittard

Iets doen voor de kinderen in de buurt, de school, je stad, de hele regio. Dat is de insteek van de organisatie van het Parkfestival. Het bestuur van de Stichting Parkfestival Sittard bestaat uit een kleine groep mensen die graag iets willen betekenen voor de jeugd in de omgeving Sittard. Het Parkfestival was ooit bedoeld om geld in te zamelen voor een te snel groeiende school, inmiddels is het Parkfestival niet meer uit Sittard weg te denken.

De opbrengsten gaan naar kindgerelateerde goede doelen, zoals Stichting Leergeld (hier krijgen gezinnen die het financieel moeilijk hebben ondersteuning zodat de kinderen kunnen meedoen aan clubjes, verenigingen en schooluitjes). Maar ook OBS Aan de Meule en BS Leyenbroek zijn een van de doelen, daarvoor werken leerlingen en ouders van deze scholen op de dagen rond het festival dan ook hard mee als vrijwilliger.

Clubs en verenigingen uit de omgeving dragen een steentje bij aan het festival door vrijwilligers te leveren, deze vrijwilligers slepen vervolgens met hun werk een vergoeding voor de club binnen. Win-win, noem je dat.

Het Parkfestival draagt de talenten uit de omgeving al jaren een warm hart toe. Bandjes uit de regio die aan de weg timmeren vinden bij ons een podium. Velen stonden hier als beginnend bandje voor het eerst voor een groot publiek.

En het publiek, dat heeft gewoon een super leuke dag, gezellig met de familie en/of vrienden in het stadspark.

ANBI

Stichting Parkfestival Sittard, is door de beoogde doelen en de aanpak een Algemeen Nut Beogende Instelling. Meer informatie over onze anbi instelling is te vinden op onze anbi-pagina.

Samen sterk

Diverse verenigingen en scholen uit Sittard en omgeving verlenen gezamenlijk hun medewerking aan het Parkfestival en worden daarmee financieel ondersteund of krijgen een podium om zich te presenteren aan al die bezoekers. Hieronder een paar namen:

OBS Aan de Meule organisatie, hofleverancier vrijwilligers
BS Leyenbroek organisatie, hofleverancier vrijwilligers
Kootje Spek Theater theater activiteit
Club Lam theater activiteit
Fanfare Concordia – Einighausen leverancier vrijwilligers
Scouting St. Jozef – Sittard leverancier vrijwilligers
Jos’ Kroew Sittard leverancier vrijwilligers
Tennisclub SLTC lokale tennisclub
I-VY – Sittard boomklimmen
Mad Science – Sittard wetenschappelijke proefjes en experimenten voor kinderen
Stichting Leergeld – Sittard een van de goede doelen
Eline Foundation – Sittard een van de goede doelen

De onderstaande partijen steunen ons door informatie over het Parkfestival op hun website te plaatsen:

Gemeente Sittard-Geleen  
Quant Magazine  
Eropuit in Limburg  
VVV Zuid-Limburg  
Drei Laender Kurier